Regering udpeger ny direktør for nationalstadion

  det_nationale_stadion_i_warszawa_

  Det store National Stadion i Warszawa blev bygget til EM i Fodbold i 2012, og får for første gang i år overskud på driften. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det store nationalstadion i Polens hovedstad får ny direktør som led i en række udskiftninger af offentlige direktører, efter Polen har fået ny regering.


  Direktøren for Warszawas nationalstadion Tomasz Polgrabski træder tilbage og bliver erstattet af Jakub Opara, der er medlem af Polens ny regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) og tidligere har været direktør for præsident Lech Kaczynskis stab. Det skriver dagbladet Gazeta Wyborcza.

  Første år med overskud

  Den hidtidige direktør Tomasz Polgrabski havde netop meddelt på et pressemøde for få uger siden, at 2015 bliver det første år i stadionets historie, hvor det får vendt underskud til et overskud på mellem halvanden og to millioner zloty, og at det næste år vil forventes at give et overskud på fem millioner zloty.

  Offentlige direktører udskiftes

  Direktør-skiftet hos Warszawas nationalstadion er endnu et i rækken af flere offentlige direktør-skifter, som Polens ny-valgte regering har foretaget hos blandt andre De Polske Statsbaner PKP og hos energiselskaberne PGNiG, Enea og Orlen.

  Der er tradition i Polen for at nye regeringer udskifter direktører i civiladministrationen og i offentlige selskaber.

  NATO topmøde

  Warszawas nationalstadion blev bygget til EM i Fodbold i 2012. Det har 70 medarbejdere og har i år arrangeret 27 store begivenheder, som har optaget hele stadionet.

  Det største arrangement på tegnebrættet for det kommende år bliver NATO’s topmøde i juli, der skal afholdes i Warszawa.