Regeringsparti går frem i meningsmåling

  polakker_demonstrerer_imod_medielog_i_polen

  37 procent af polakkerne ville stemme på regeringspartiet ifølge den nyeste meningsmåling. Det er lige så mange som ved valget i oktober måned. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) går frem i den seneste meningsmåling.


  37 procent af stemmerne ville gå til regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS), hvis der var valg i Polen i dag. Det viser den nyeste meningsmåling fra Millward Brown.

  Det er fire procent mere end ved sidste måling for en måned siden, og PiS har dermed lige så stor opbakning, som ved valget i oktober.

  Oppositionens stemmer splittet

  Stemmerne til oppositionspartierne er stadig splittet blandt de polske vælgere, hvor det kun et år gamle parti Moderne Polen (Nowoczesna) står til 20 procent af stemmerne, mens det tidligere regeringsparti Borgernes Platform (PO) får 17 procent af stemmerne i målingen.

  Fem partier i parlamentet

  I alt ville fem partier komme i parlamentet, hvis der var valg i dag ifølge målingen. Kukiz’15 og Den Demokratiske Venstrealliance (SLD) får hver fem procent af stemmerne i målingen.

  Fire partier under spærregrænsen

  Fire partier kommer under spærregrænsen i målingen. Det Polske Bondeparti (PSL) og partiet KORWiN får hver fire procent af stemmerne, mens venstrefløjspartiet Sammen får 3 procent og den Nationale Bevægelse får 1 procent.