Regeringspartiet får opbakning fra hver anden polak

  Det regerende parti Borgernes Platform (PO) med statsminister Donald Tusk som formand, står til at få opbakning fra næsten hver anden polak. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Statsminister og partiformand Donald Tusk fra Borgernes Platform (PO) kan sove roligt om natten. Partiet står til 46 procent af stemmerne forud for det polske kommunal- og regionalvalg i november.


  Det regerende parti i Polen, Borgernes Platform (PO), ville få 46 procent af stemmerne, hvis der var valg i begyndelse af oktober.

  Kaczynski 26 procent

  Oppositionspartiet, Lov og Retfærdighed (PiS) med Jaroslaw Kaczynski i spidsen, får kun opbakning fra 26 procent af de polske vælgere, viser en ny meningsmåling offentliggjort af TNS OBOP ifølge det polske nyhedsbureau, PAP. En tilbagegang på mellem 6 og 13 procent i de polske meningsmålinger.

  Bondeparti ude

  Den Demokratiske Venstre Alliance får 13 procent i af stemmerne, mens det polske Bondeparti med 4 procent, ikke har stemmerne nok til at kommer over spærregrænsen.

  21 procent af polakkerne, har endnu ikke besluttet hvor de vil stemme til november. Det stærkt højreorienterede parti Ligaen af polske Familier, der er en fast støtte for Kaczynskis PiS-parti får kun 2 procent af stemmerne, og kommer heller ikke i Sejmen, hvis den nye meningsmåling holder til valget.

  Test på popularitet

  De polske regional- og lokalvalg anses for at være en styrkeprøve på regeringens popularitet, og hvis ingen ulykker rammer den polske regering, ser det ud til at den kan fortsætte.

  Polakkerne går til valg søndag, den 21. november.