Restauranter og cafeer åbner på mandag i Polen

Dagbladet Politiken kalder Polens femte største by, Poznan, for landets nye turistmagnet. Polennu.dk redaktør mener, at Poznan, Gdansk og Warszawa er langt mere spændende turistbyer end Paris og London. Billedet er fra det berømte torv i Poznan. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister har netop meddelt, at restauranter, cafeer, frisører og kosmetologer må åbne fra mandag den 18. maj.


Polen løsner corona-grebet. Fra mandag kan man igen gå på cafeer og restauranter i Polen. Også frisører kosmetologer og andre, må genåbne fra mandag den 18. maj. Men det bliver ikke som før, åbningerne er omfattet af en række krav og restriktioner fra myndighederne.

Maske på cafe

På restauranter og cafeer skal man bærer maske, dog ikke når man sidder på sin plads. Og der skal være 4 m2 til hver gæst, og der skal være 1,5 meters afstand mellem gæsterne, og mindst 2 meter mellem bordene. Der skal gøres grundigt rent efter hver gæst, inden en ny må sætte sig. Personalet på cafeer og restauranter, kokke, serveringspersonale m.v., skal bærer maske.

Restauranter og cafeer genåbner på mandag, men maskekravet på restauranter opretholdes, indtil man sidder på sin stol. Foto: Monika Raj.

Også hos frisører og kosmetologer skal personalet bærer maske – og beskyttelsesbriller, hvor det er muligt. Der skal bruges engangs-håndklæder, og tidsbestilling skal foregå på internettet eller via telefon. Der må ikke være mennesker i et evt. venteværelse. Følg reglerne på linket herunder:

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Skoler åbner

Flere skoler åbner også fra mandag og ugen efter, meddeler myndighederne. Og fra søndag må børn under 13 år igen gå udendørs, uden at være sammen med en voksen person.

Har du lyst til at læse mere?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.