Robert Lewandowski efter EM-exit: Det gør ondt

  lewandowski_efter_em_exit

  Den polske anfører Robert Lewandowski var tydeligvis skuffet oven på nederlaget til Portugal. Privatfoto.


  OPDATERET: Polen er ude af EM i fodbold efter forlænget spilletid og straffespark konkurrence mod Portugal.


  Skuffelsen er stor i Polen efter nedlaget til Portugal på straffespark. Aldrig før er det polske fodboldlandshold kommet så langt i EM slutrunde, og en polsk plads i seminfinalen var da også det mest sandsynlig resultat kampen igennem.

  1 – 0 efter to minutter

  Det begyndte nemlig godt for polakkerne. Efter bare to minutters spil, scorede Robert Lewandowski og en mål rig kamp lurede forude. Men inden pausen fik Portugal udlignet, og i anden halvleg blev der ikke scoret. Det blev der heller ikke i den forlængede spilletid, så kampen om en plads i semifinalen skulle afgøres på straffe. Polen scorede 3 gange, men da Jakub Blaszczykowski skulle gøre forsøget gik det galt. Og da portugiserne samtidig udnyttede alle deres forsøg, var det ensbetydende med polske EM-exit.

  Det gør ondt

  – Det gør ondt, og det kommer til at gøre ondt i lang tid, siger Robert Lewandowski efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Ros fra træner

  Den polske landstræner Adam Nawalka var også langt nede efter nederlaget. Men han havde dog overskud til at rose sine spiller, som han er stolt over – og især Lewandowski.

  – Lewandowski er altid et vigtigt element for dette hold. Han er anfører, han motiverer spillerne, og han er en fremragende spiller. Den her turnering har været god for Polen og for ham. Fremtiden ser lys ud, og jeg tror, vi kan gøre det godt i Rusland, siger Nawalka.

  Polen – Danmark

  Polen er i pulje med Danmark, og danskerne skal møde de formstærke polakker i Warszawa i oktober.

  Portugal er videre til semifinalen uden at have vundet en kamp under EM i ordinær spilletid.

  OPDATERET

  Robert Lewandowski skriver fredag:

  – Desværre blev dette enden på det store eventyr. Vi kæmpede men Portugal havde heldet på sin side.
  Tak til hele teamet og til vore fans – der har troet på os og som har støttet os hele vejen igennem, skriver Lewandowski fredag efter EM-exit torsdag aften.