Rusland er den største trussel mod global fred

polen_er_med_i_flere_nato_missioner

Polens forsvarsminister lover, at den østlige flanke i NATO vil være sikker, når alle beslutningerne er truffet på NATO-topmødet i Warszawa i juli måned. Arkivfoto.


BRUXELLES: Rusland udgør det største trussel mod den globale sikkerhed, sagde Polens forsvarsminister i den europæiske hovedstad. .


Polens markante forsvarsminister Antoni Macierewicz siger til Polsk Radio, at Rusland i dag er den største trussel mod den globale sikkerhed. Ordene faldt på en konference i Bruxelles, hvor Macierewicz talte om det kommende NATO-topmøde i Warszawa.

Rusland overtræder love

– Intet land har i den nyere historie undermineret den international orden, i det omfang som Rusland har. Først angrebet på Georgien, så Ukraine, og den løbende besættelse af territorium fra en uafhængig stat, og som åbent indikerer, at den ikke ønsker at acceptere statens uafhængighed og suverænitet, sagde den polske forsvarsminister i Bruxelles.

Sikker østflanke

I et interview til et katolske ugeblad siger Macierewicz, at beslutningerne på NATO topmødet i Warszawa, vil sikre NATO’s østlige flanke.

– I dag er et angreb på Polen et angreb på hele NATO alliancen og USA i særdeleshed, sagde Polens forsvarsminister i Bruxelles.

Øvelse

I dette øjeblik deltager 31.000 soldater fra 18 NATO-lande og 5 partnerlande i den største militære øvelse siden kommunismens kollaps. Øvelse har navnet Anaconda 16, og er en forsvarsøvelse mod angreb fra Rusland.

Danskere bange

Den polske forsvarsminister er også til dels på linje med danskerne. I en undersøgelse som danske TV2 har offentliggjort i dag, viser det sig at mere end 50 procent af danskerne tror at Rusland vil angribe Danmark, mens 23 procent anser det som usandsynligt.