Rusland: Vi bliver nødt til at bruge atomvåben

russiske tropper
Rusland vil bruge atomvåben i tilfælde af krig mod NATO og Europa, siger næstformanden for det russiske sikkerhedsråd Dmitrij Medvedev. Arkivfoto.

MOSKVA: Rusland bliver nødt til at bruge atomvåben, siger Dmitrij Medvedev, næstformand i det russiske sikkerhedsråd og tidligere præsident og regeringsleder.


Rusland bliver nødt til at bruge atomvåben, siger Dmitrij Medvedev, der er næstformand i det russiske sikkerhedsråd og tidligere præsident og regeringsleder i Kreml. Det skriver det polske nyhedsmedie Rzeczpospolita.

Dmitrij Medvedev, mener, at Rusland ikke vil være i stand til at modstå en fuldskala krig mod NATO ved hjælp af konventionelle våben, derfor bliver det nødt til at bruge atomvåben

Rusland: NATO forbereder krig

Den tidligere russiske præsident gjorde opmærksom på, at politikere og militærchefer i vestlige lande for nylig har opfordret til forberedelser til krig mod Rusland, selvom Moskva “gentagne gange har sagt, at der ikke er nogen planer om en konflikt med NATO- og EU-landene”.

Medvedev kalder det for “farlig snak”, og bemærkede, at hvis sådan en krig udløses, vil det ikke blive det samme scenarie som Rusland har valgt i Ukraine.

– Den vil ikke blive bekæmpet i skyttegrave med artilleri, pansrede køretøjer og droner, siger Medvedev. Den tidligere præsident siger, at NATO er en enorm militær blok med en samlet befolkning på en milliard mennesker og et militærbudget på 1,5 billioner dollars.

– Derfor vil vi på grund af forskellene i ​​vores militære muligheder simpelthen ikke have noget valg. Svaret vil være asymmetrisk. Ballistiske missiler og krydsermissiler med specielle sprænghoveder vil blive brugt til at forsvare vores lands territoriale integritet. <…> Og det bliver virkelig enden på alt, siger Medvedev.

Advarer om krig

Formanden for NATOs militærkomité, den hollandske admiral Rob Bauer, sagde for nylig at en krig med Rusland er uundgåelig. Ifølge ham skal alle lande i NATO-blokken forberede sig på, at den kan starte inden for de næste 20 år. En lignende opfordring blev fremsat af hær- og forsvarsministre fra ti europæiske lande: Storbritannien, Norge, Danmark, Holland, Sverige, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Belgien og Estland.

En polsk general mener, at Europa kun har tre år til at opbygge et forsvar mod Rusland.

LINK: Nyheden fra Rzeczpospolita

Vi bruger ikke atomvåben, men…

Bruge atomvåben? – nej, men vi kan godt bruge anden form for støtte. Vi har nemlig fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med andre betalingsmidler ved at klikke på beløbet DKK 200,00 – DKK 500,00

Du kan også vælge at betale et fast månedligt beløb på DKK 50,00.