Ruslands og Polens præsidenter til Katyn

  Polens_og_Ruslands_præsidenter_til_Katyn

  Ruslands præsident Dmitrij Medvedev og hans polske kollega Bronislaw Komorowski skal til Katyn den 11. april. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Ruslands præsident Dmitrij Medvedev og hans polske kollega Bronislaw Komorowski, deltager begge i Katyn ceremonien den 11. april.


  Dagen efter årsdagen for tragedien i Smolensk den 10. april sidste år, hvor Polens præsident og 95 andre omkom på vej til Katyn, deltager både Ruslands præsident Dmitrij Medvedev og hans polske kollega Bronislaw Komorowski i mindeceremonien for de russiske drab på polakker i bl.a. Katyn-skovene.

  71 års dag

  I år den 11. april er det 71. årsdagen for Katyn-massakren, og deltagelsen af de to præsidenter blev bekræftet af den polske præsidents kontor i går.

  Præsidentens rådgiver understreger, at forberedelserne til ceremonien er komplicerede, og at det på ingen måde skal kædes sammen med undersøgelsen af Smolensk katastrofe.

  Afventer årsdag

  Kommentaren kommer efter at statsminister Donald Tusk sagde, at han ikke vil offentliggøre Smolensk undersøgelsens konklusioner, hvis rapporten, som udarbejdes under ledelse af den polske indenrigsminister Jerzy Miller, bliver færdig før den 10. april.