Ryanair klager over Polen til EU for unfair konkurrence

  ryanair_i_gdansk

  Det kontroversielle lavprisflyselskab Ryanair går nu til EU konkurrencemyndighederne med en klage over Polen, som selskabet mener blokere for en udvikling af Modlin lufthavnen, som er selskabets base. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det irske lavprisselskab Ryanair klager nu til EU over Polen for blokeringen af Modlin lufthavnens udviking.


  Det irske lavprisflyselskab Ryanair har indgivet en klage til EU’s konkurrencemyndigheder over Polen, skriver Reuters. Baggrunden for klagen over Polen er, at landet ikke vil udvikle lufthavnen i Modlin, som Ryanair er det eneste selskab der bruger i dag, skriver det svenske finansmagasin di.se.

  Fra 3 til 6 millioner

  Ryanair vil øge antallet af rejsende til og fra lufthavnen fra tre til seks millioner om året, men det er ikke muligt som tingene er nu, mener det irske selskab. Andre flyselskaber bruger Warszawa Chopin lufthavnen, der er tættere på centrum.

  Statsejede lufthavne

  Warszawa Chopin lufthavnen ejes af det statsejede selskab PPL, der også ejer 30 procent af Modlin. Den nye polske regering har givet ordre til, at al flytrafik skal samles i en ny lufthavn vest for Warszawa, der endnu ikke er bygget. Derfor skal der ikke satses på andre lufthavne omkring den polske hovedstad, vurdere det førende svenske finansmagasin di.se.

  Dansk fly til Chopin

  Problemerne i Modlin rammer ikke danske flyrejsende, da ruterne fra Danmarks største og næststørste lufthavne, København og Billund, begge alene har afgange til Warszawa Chopin lufthavnen med SAS og Wizz Air. Fra de to danske lufthavne kan man også flyve direkte til Gdansk og Poznan.