Rygning forbudt i firmabilen og ved stoppestedet

  Rygning_i_bil

  De nye rygeregler i Polen betyder, at det ikke længere er tilladt at ryge i firmabilen, og heller ikke mens man venter på bussen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen indførte ny rygeregler for to uger siden. Flere af vore læsere har spurgt, hvad de nye regler i Polen betyder. polennu.dk har kigget på paragrafferne.


  Efter krav fra EU, indførte Polen den 15. november nye rygeregler, der forbyder eller begrænser rygning i det offentlige rum. Flere af polennu.dk’s læsere i Polen, har spurgt, hvad de nye regler indebærer.

  Vi forsøger at give et indblik i de nye rygeregler.

  Mest markant

  Mange af de nye polske rygeregler kender man også fra Danmark, men på især to områder, er de polske regler skrappere. I Polen er det nemlig forbudt at ryge i en firmabil, også selv om kun den person der ryger, benytter bilen.

  En anden særlig polsk regel, er at det er forbudt at stå ved stoppesteder, perroner m.v. at ryge, også selv om rygningen foregår i det fri.

  Rygeforbuddet gælder

  Det polske rygeforbud gælder:
  Arealer ved og i sundhedsklinikker, hospitaler, sanatorier m.v.
  Skoler, universiteter og andre uddannelsessteder
  Offentlige kontorer og museer
  Arbejdspladser (med undtagelser af steder med adskilte rygerum)
  Strande og andre rekreative områder
  Cafeterier, restauranter, barer, cafeer, bowlinghaller m.v.
  Tog og busser
  Stoppesteder til offentlig transport
  Firmabiler
  Idrætshaller og stadions
  Legepladser og andre steder med børn

  100 m2 grænse

  Restaurationsejere med mindre end 100 m2, kan selv bestemme og der må ryges eller ej. I restauranter over 100 m2 skal der være røgfrit, med mindre der er en adskilt ryger afdeling.

  Bødestraf

  Straffen for at overtræde reglerne er en bødestraf på 500 zloty, og hvis en restaurant ikke skilter med rygeforbud (over 100 m2), straffes ejeren med en bøde på 2.000 zloty.