Sag mod ansvarlig for togulykke udsat af retten

  Togulykke_i_Polen_03-03-2012

  Togulykken den 3. marts kostede 16 mennesker livet, og 30 personer er stadig indlagt med kvæstelser. En menneskelig fejl menes at være årsagen til at to tog kørte frontalt sammen. Arkivfoto.


  CZESTOCHOWA: Byretten har udsat sagen mod den stationsforstander, der menes at være ansvarlig for togulykken i Polen, der kostede 16 mennesker livet.


  Byretten har udsat en sag mod en stationsforstander, der er anklaget for pligtforsømmelse i forbindelse med den voldsomme togulykke, der 3. marts kostede 16 mennesker livet, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Mental tilstand

  Udsættelsen sker på grund af den tiltaltes mentale tilstand. Retten i Czestochowa har dermed fulgt lægernes indstilling, om at udsætte sagen i fire uger, da den tiltalte Andrzej N., er indlagt på et hospital i Lubliniec, Schlesien.

  Statsadvokaten Tomasz Ozimek havde ellers forberedt anklagerne, men efter polsk lov, kan sagen ikke gennemføres, før den mistænkte er blevet afhørt.

  Frontalt sammenstød

  Den frontalt sammenstød mellem et Intercity-tog der var på vej fra Warszawa til Krakow, og et regional tog der var på vej fra Przemysl til Warszawa, var kommet i det forkerte spor.

  Nyt udstyr

  Det polske jernbaneselskab, PKP, har indrømmet, at der har været problemer flere steder på strækningen, efter et nyt system blev taget i brug for tre måneder siden. PKP mener dog, at den anklagede stationsforstander kendte problemerne, og var i stand til at løse dem manuelt.

  Ingen kontakt

  Witold Pospiech, der er advokat for stationsforstanderen, siger at hans klient fortsat har det meget dårligt.

  – Jeg præsenterede mig, og spurgte om hans navn, men det var han ikke i stand til at sige, udtaler advokaten.

  – Han spiser, sover, men man kan ikke få kontakt til ham.

  Værste i tyve år

  Togulykken, der dræbte 16 personer, er den værste i Polen i over tyve år, og der blev erklæret to dages landesorg i Polen efter ulykken.