Sidste chance: Polen skal vinde over Spanien

Spanien - Polen fodbold EM 2021
Polens landstræner Paulo Sousas er under stort pres. Polakkerne skal vinde lørdagens kamp, efter nederlaget til Slovakiet i den første kamp. Fredag landede det polske landshold i Spanien. Lørdag klokken 21.00 går det løs mod Spanien i Sevilla. Kampen transmitteres live på dansk tv DR 1 med optakt fra klokken 20.00. Foto: PZPL.

SEVILLA: Polen møder Spanien i den anden kamp ved EM i fodbold. Polakkerne skal vinde – ellers er det farvel og tak for denne gang.


Det ser ikke godt ud for Polen forud for den anden kamp ved fodbold EM – EURO 2020 (2021). Polakkerne tabte overraskende til Slovakiet i den første kamp, og stillingen i gruppe E betyder nu, at Polen skal vinde lørdagens kamp mod Spanien – i Sevilla – for at undgå exit fra europamesterskaberne.

Stillingen i gruppe E

  • Sverige: 2 kampe, +1 i målscore, 4 point
  • Slovakiet: 2 kampe, 3 point
  • Spanien: 1 kamp, 1 point
  • Polen: 1 kamp, -1 i målscore, 0 point

Fredag vandt Sverige med 1 – 0 over Slovakiet, og set med polske briller var det ikke godt. Nu skal polakkerne vinde mod Spanien og tage point fra Sverige for at kunne gå videre. De to bedste går direkte videre ved EM, mens kun nogle af tredjepladserne går videre. Hvis Polen står lige med Slovakiet i det endelige regnskab, vil Slovakiet vinde på reglen om indbyrdes kamp.

Tror på sejr over Spanien

Selv om Spanien er nummer 6 på FIFA’s rankingliste over verdens bedste landshold (Danmark nummer 10 – Polen nummer 21) – så tror anfører og verdens bedste fodboldspiller, Robert Lewandowski på polsk sejr. Han spår at det bliver en hård fysisk kamp, fordi begge mandskaber har brug for point.

Kampen mellem Spanien og Polen transmitteres direkte på dansk tv DR 1, med optakt fra klokken 20.00 lørdag aften.

LINK: Stillingen i Gruppe E

Kommende kampe

19/6: Spanien – Polen, Sevilla, Spanien
23/6: Sverige – Polen, Skt. Petersborg, Rusland

LINK: Se hele programmet for EM 2021 (UEFA EURO 2020)

Bedre og flere fodboldnyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
Det polske fodboldlandshold ankom fredag til Spanien.