Sidste del af motorvej fra Gdansk til Lodz er åbnet

Motorvej_i_Polen

Motorvej A1 skal løbe gennem Polen fra nord til syd. Nu er strækningen mellem Gdansk og Lodz færdig. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KOWAL: Med åbningen af de sidste 19 km af motorvej A1, kan man nu køre fra Gdansk til Lodz, Warszawa eller Poznan på motorvej.


De sidste 19 km af motorvej A1 fra Gdansk til Lodz i det centrale Polen er blevet åbnet for trafik. Den ny-åbnede del af motorvejen går fra Kowal til Wloclawek nord for Lodz.

To år forsinket

Motorvejen mellem Gdansk og Lodz er undervejs i byggeriet blevet halvandet år forsinket. Ifølge den oprindelige plan, skulle mortorvejen være åbnet i september 2012.

Kontrakten med den oprindelige entreprenør blev dog opsagt af det polske direktorat for nationale veje motorveje GGDKiA på grund af manglende opfyldelse af forpligtelserne, og motorvejen er senere bygget færdig af to andre konsortier ledet af SRB Civil Engineering og PBG.

Motorvej fra Gdansk til Warszawa

Med åbningen af de sidste 19 km kan man nu køre fra havnebyen Gdansk til Polens hovedstad Warszawa på motorvej.

Motorvej A1, der nu står færdig på strækningen mellem Gdansk og Lodz, fortsætter længere sydpå. I Lodz støder A1 til motorvej A2, der går fra den tyske grænse, gennem Poznan og Lodz til Warszawa.