Sidste polske soldater og diplomater ude af Kabul

Polen Kabul soldater diplomater
De sidste polske diplomater og soldater har onsdag forladt Kabul. I alt har de polske myndigheder evakueret 800 mennesker. Arkivfoto.

WARSZAWA: De sidste to evakueringsfly fra Kabul ankommer til Polen sent onsdag. Dermed er de sidste polske soldater og diplomater ude af Afghanistan.


De sidste polske soldater og diplomater har forladt Hamid Karzai International Airport i Kabul.

De er ombord på de to sidste evakueringsfly, der i dag har forladt Afghanistan. To af diplomaterne er polske konsuler, der er trådt til i den kaotiske situation. Men nu er de alle på vej hjem til Polen oplyser Udenrigsministeriet i Warszawa.

– Efter en analyse af sikkerhedsrapporterne har vi besluttet, at vi ikke vil risikere at vores diplomater og soldater udsættes for yderligere fare, siger udenrigsminister Marcin Przydacz til Polsk Radio.

Mission completed i Kabul

Han siger også, at “missionens hovedmål er nået, da alle polske borgere er blevet evakueret” fra Afghanistan. Over 800 mennesker er evakueret fra Kabul med polsk assistance.

Over 70.000 mennesker er blevet evakueret fra Afghanistan, siden Taleban overtog Kabul, meddelte den amerikanske præsident Joe Biden onsdag. Han fastholdt også planen for amerikanernes Afghanistan exit.

USA og NATO forlader Afghanistan den 31. august. For de polske soldater og diplomater blev slutdatoen den 25. august.

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her