Skandinaviske dage i Szczecin

Danmark_polen_maja_giannoccaro_polennu

Den danske ambassadør i Polen – Steen Hommel – bekræftede overfor Szczecin, at det danske kronprinsepar Frederik og Mary, kommer til byen i maj. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


SZCZECIN: Skandinaviske dage i det nordvestligste Polen med deltagelse af Finland og landenes ambassadører.


Fredag begyndte en række event med Skandinavien som hovedtema, som Szczecin by stod bag sammen med ambassaderne for Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Royalt besøg

Den danske ambassadør i Polen, Steen Hommel, bekræftede overfor de fremmødte, at den danske kronprins Frederik og hans hustru Mary, kommer til Szczecin i maj.

På en handelskonference i byen fredag, var samhandlen mellem Norden og Szczecin temaet, og her deltog ambassadørerne for de fire lande.

Uden borgmester

Men det gjorde byens borgmester Piotr Krzystek ikke. Den officielle forklaring var forkølelse, men flere medier i byen skriver, at det er en krise med hans tidligere rådgiver, der gør at borgmesteren holder sig indendørs.

Kultur lørdag og søndag

Lørdag var der flere skandinaviske kulturaktiviteter i Szczecin. Udstillinger om Skandinavien blev åbnet, ligesom der var litteratur oplæsninger og koncerter dagen igennem. I dag er der sportsaktiviteter med nordisk tema.