Skolelærerne udsætter strejke til efter ferien

  slawomir_broniarz

  Formanden for den polske lærerforening PNA, Slawomir Broniarz har torsdag meddelt, at lærerne genoptager arbejdet lørdag, for ikke at forstyrrer de planlagte eksamener. Arkivfoto.


  WARSZAWA: De to store polske lærerforeninger har besluttet at udsætte deres strejke til efter sommerferien. Det sker for ikke at skabe totalt kaos i det polske uddannelsessystem.


  Siden den 8. april har der været strejker blandt lærer i de polske folkeskolen og i børnehaver. To af de tre lærerorganisationer der har stået bag strejken, har nu meddelt at de genoptager arbejdet på lørdag. Dermed kan lærerne igen blive fuldtallige, da den tredje – regeringsvenlige lærerorganisation – ikke har deltaget i strejken.

  Kravene fastholdes

  Lærerne understreger at de på ingen måder har opgivet kravene til regeringen om højere løn og bedre arbejdsvilkår, men lærerne vil nu give regeringschefen en ny frist. En fortsættelse af strejkerne på nuværende tidspunkt, vil nemlig betyde at uddannelsessystemet i Polen vil havne i et sandt kaos, da det er eksamenstid. Uden eksamener, kan de unge ikke komme videre med deres uddannelser, og det er baggrunden for beslutningen. Lærerne nyder stor opbakning i befolkningen, men det kunne et potentielt kaos i uddannelsessystemet hurtigt lave om på.

  – Nu kan vi forhandle frem til september, og hvis ikke der kommer et fornuftigt resultat ud af det, så fortsætter vi strejkerne på det tidspunkt, siger lærerformand Slawomir Broniarz til onet.pl.