Skoleskibet Dar Mlodziezy på visit i København

sh

”Dar Mlodziezy” betyder ”ungdommens gave” og huser til dagligt et mandskab på optil 176 personer, og var senest i København i 2002 i forbindelse med Polens optagelse i EU. Skoleskibet er bygget i Gdansk i 1982 og har nu hjemhavn i Gdynia.


KØBENHAVN: Det polske skoleskib ”Dar Mlodziezy” ligger i disse dage til kaj ved Kvæsthusbroen i København.


Verdens tredje største sejlskib gæster i disse dage Københavns havn med ikke færre end 100 polske journalister. Anledningen er de polske journalisters årlige krydstogt. Arrangementet har været afholdt siden 1994 og arrangørerne, Press Club Polska, udvælger hvert år deltagerne iblandt ca. 400 ansøgere. Det er således en stor begivenhed iblandt polske journalister.

En turistattraktion

Men det er ikke kun en stor begivenhed for den midlertidige besætning. Det 108 meter lange sejlskib plejer også at være noget af et tilløbstykke for turister og beboere i de byer hvor der lægges til. Mange har derfor benyttet sig af muligheden for at se nærmere på det enorme tremastes sejlskib, der senest besøgte København i 2002 i forbindelse med Polens optagelse i EU.

Ungdommens gave

”Dar Mlodziezy” betyder ”ungdommens gave” og huser til dagligt et mandskab på optil 176 personer. Heriblandt er 136 kadetter, som benytter sejlskibet som led i deres maritime uddannelse.
Skoleskibet er bygget i Gdansk i 1982 og har nu hjemhavn i Gdynia.

Minister besøg

Fungerende indenrigs- og sundhedsminister, Bertel Haarder, gæstede tirsdag aften sejlskibet i forbindelse med en reception. Her blev han vist rundt af formanden for Press Club Polska og kunne efterfølgende smage på polsk øl og polske specialiteter.
Der er mulighed for at besøge skoleskibet i dag mellem 10.00-14.00.

SE FILM:
Eksternt link: ”Dar Mlodziezy” ved indsejlingen til Gdynia i 2009