Smækker partikassen i for præsident-kandidat

  magdalena_ogorek_polen_præsidentkandidat_2015_polennu

  Trods motorcykel kører det ikke for præsidentkandidaten Magdalena Ogorek, der er opstillet af SLD. Partiet har lukket for mere støtte til kandidaten, der er dalet i meningsmålinger i løbet af valgkampen. Privatfoto.


  WARSZAWA: Den Demokratiske Venstrealliance (SLD) har lukket for partikassen til partiets præsident-kandidat til valget i Polen i maj.


  Polens tredje største parti, Den Demokratiske Venstrealliance (SLD), har lukket pengekassen i for flere kampagnemidler til præsidentkandidat, den 36-årige Magdalena Ogorek, skriver Polsk Radio.

  Partiet oplyser dog, at alle de midler kandidaten er blevet lovet også er overført.

  Opgivet valgkamp?

  Politikere i Polen tror dog ikke på den forklaring, men mener at pengestrømmer er stoppet på grund af de dårlige meningsmålinger. Ogorek, der er den yngste kandidat nogensinde, fik opbakning fra 6 procent af polakkerne da hendes kandidatur blev meddelt, men ved de seneste målinger har hun kun opnået 2 procent.

  Ifølge aftale

  Generalsekretæren for SLD Krzysztof Gawkowski afviser mediespekulationerne om, at pengestrømmen er stoppet på grund af mistillid til kandidaten. Han siger, at alle forpligtelser overfor Ogorek og hendes personale er blevet overholdt, og aftalt for to måneder siden.

  Useriøs kampagne

  – En letsindig kampagne må føre til en useriøs undskyld, mener medlem af parlamentet for regeringspartiet Borgernes Platform (PO) Iwona Sledzinska-Katarasinska

  To valgrunder

  Der er præsidentvalg i Polen den 10. maj, og den siddende præsident Bronislaw Komorowski står til at blive genvalgt, om end det ser ud til i meningsmålingerne, at han skal ud i en anden valgrunde den 30. maj.