Snestorm og op til 40 centimeter sne midt på ugen

Snestorm
Nikolaj Krawczyk advarer om vejret fra på onsdag, og peger i den retning, hvorfra snestorme, frost og store snemængder vil ramme Tatra-bjergene. Foto: Justyna Krawczyk, polennu.dk.

WARSZAWA: Der er snestorm og op til 40 centimeter sne på vej mod Polen. De store snemængder ventes fra midt på ugen.


Første halvdel af januar har været overraskende varm, men det fortsætter ikke. Vinteren vender tilbage. Meteorologerne venter, at snestorme, frost og store mængder af sne kommer til Polen med et lavtryk.

Snestorm fra midt på ugen

I begyndelsen af ​​uge bliver vejret mere som var det efterår. Men fra midt på ugen skifter det, fordi trykke over Europa ændrer sig. Et lavtryk over Nordatlanten og Skandinavien har retning mod vest- og Centraleuropa. Det vil skabe en korridor, der betyder at arktisk kulde kommer ind mod Polen fra nord.

De største snemængder vil falde mod nord, vest og sydvest i Polen. Der ventes op mod 40 centimeter sne. Onsdag ventes den første snestorm at ramme Polen.

Advarsler i bjergene

Myndighederne advarer bjergbestigere i Tatra-bjergene mod vejret alle nu. Forholdene er ustabile, og turister opfordres til at udvise stor forsigtighed.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00
Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.