Sølvmine fra middelalderen fundet i landsby

  Sølvmine_fundet_i_sydvestlige_Polen

  Sølvminen i Srebrna Gora stammer fra middelalderen, men har de seneste 100 år været glemt, indtil det midt i november lykkedes at grave sig ind til minens tunnelsystem. Foto: GEMO.


  SREBRNA GORA: En sølvmine, der stammer tilbage fra middelalderen, er blevet fundet midt i en landsby i det sydvestlige Polen.


  Den glemte sølvmine, der ligger i Dolny Slask regionen i det sydvestlige Polen har ikke været besøgt af mennesker i mere end 100 år, skriver dagbladet Gazeta Wyborcza

  Fundet af minen blev gjort af gruppen Gemo, der midt i november brød igennem til de underjordiske tunneller under byen Srebrna Gora, der på polsk betyder Sølvbjerget.

  Fra middelalderen

  Folkene bag udgravningerne troede først, at sølvminen stammede fra 1600-tallet, men oplyste på et pressemøde denne uge, at de fortsætter med at finde nye tunneller, og at minen sandsynligvis stammer tilbage fra middelalderen.

  – Hver eneste dag bringer nye opdagelser – jeg kan slet ikke skjule min entusiasme, sagde ejeren af stedet Jan Duerschlag på pressemødet.

  Købte stedet for fem år siden

  Den lokale polske erhvervsmand Jan Duerschlag købte stedet for fem år siden efter at have læst om muligheden for, at der kunne befinde sig en sølvmine under jorden, og han har siden da samarbejdet med de to forfattere til artiklen om sølvminen Krzysztof Krzyzanowski og Dariusz Wojcik om at forsøge at finde minen.

  Turister får adgang

  Borgmesteren i kommunen Pawel Gancarz lovede på pressemødet, at kommunen vil finde penge til at restaurere og sikre sølvminen, så turister kan få adgang til den.

  – Der har manglet en sølvmine i Srebrna Gora (Sølvbjerget), og det hul er nu blevet fyldt ud, sagde borgmesteren på pressemødet.