Soldater fra reserven deltog i årets største militære øvelse

  Soldater_fra_reserven_deltager_i_Polens_største_militærøvelse_polennu
  Polsk forsvar har igangsat en undersøgelse, efter at en mystisk ballon er kommet ind i polsk luftrum natten til lørdag. Arkivfoto.

  Polens største militær-øvelse blev gennemført på øvelsesområdet ved Orzyszo i det nordøstlige Polen. Foto: Andrzej Hrechorowicz.


  ORZYSZA: For første gang i flere år deltog soldater fra reserven i den største årlige militære øvelse i Polen.


  7.000 soldater deltog i dette års største polske militær-øvelse med navnet Dragon-15, der de seneste ti dage er blevet gennemført i det nord-østlige hjørne af Polen på øvelsesområdet ved Orzysza.

  Reserven deltog

  Det er første gang i flere år, at soldater fra den polske reserve har deltaget i en militær-øvelse på dette niveau i Polen, og de fik undervejs besøg af Polens præsident Andrzej Duda.

  – Specialister, ikke kun i Polen, men i hele verden siger, at krige vindes af reserven, sagde Duda til de 200 fremmødte reservister, og mindede dem om, at deres evner vil blive afgørende, hvis Polen kommer i en situation, hvor landet skal forsvare sit territorium.

  Soldater fra NATO-lande

  Også soldater fra NATO-landene deltog i øvelsen, herunder 500 fra Storbritannien, 400 fra Tyskland og 40 fra USA.

  Øvelsen, der sluttede fredag, har gennemspillet et scenarie, hvor en international konflikt om rå-stoffer er eskaleret mellem to blokke af lande. Militær-enhedernes opgave har været at slå modstanderens aggression tilbage og påbegynde et modangreb.