Soldater på vej til Darfur-regionen for at skabe fred

  Polske_soldater_i_træning_ved_Zdjecie

  Polen bidrager med 400 soldater til Darfur-regionen. I går tog de fra Katowice med retning mod Darfur-provinsen.


  400 polske soldater rejste i går fra Katowice i Polen til Tchad i Afrika. De skal være en del af EU’s fredsbevarende styrker, der skal beskytte den afrikanske civilbefolkning.


  EU-missionen, der har været udsat flere gange på grund af de ustabile forhold i landet, skal beskytte flygtninge fra Darfur i den vestlige del af Sudan på grænsen til Tchad.

  30 års borgerkrig

  Tchad har været plaget af uro, siden franskmændene gav afkald på landet i 1960’erne. Der har været borgerkrig de seneste tredive år, og landets situation er blevet forværret m volden i nabolandet Sudan, hvor hundredtusindvis af flygtninge er flygtet fra voldlige regeringstropper i Darfur-regionen.

  Ifølge flere eksperter, er missionen i Tchad en af de mest krævende og farlige opgave, som de polske soldater har deltaget i.

  EU mission

  De polske soldater skal sammen med kolleger fra Sverige, Rumænien, Belgien, Nederlandene og Finland skabe fred på landjorden, mens Grækenland og Spanien yder luftstøtte til missionen.

  Polen stiller med den næststørste gruppe af soldater til missionen, der ledes af franskmændene. De polske soldater har forberedt missionen ved at træne i Zagania – tæt på den polsk-tyske grænse. I dag er de på plads i Afrika.