Spansk sejr i cykelløbet Polen Rundt

Marcin_Bialoblocki_vinder_etape_i_krakow

Polakken Marcin Bialoblocki kom først over målstregen ved Polen Rundt der sluttede lørdag i Krakow. Men samlet set blev det kun til en 22. plads i cykelløbet. Arkivfoto.


KRAKOW: Spanieren Jon Izagirre fra Movistar-teamet vandt den 72. udgave af Polen Rundt, mens polakken Marcin Bialoblocki vandt sidste etape i Krakow lørdag.


Der var stor jubel, da polakken Marcin Bialoblocki var først over målstregen ved sidste etape af Polen Rundt (Tour de Pologne). Men det var spanieren Jon Izagirre fra Movistar-teamet der samlet var bedst, i den 72. udgave af det legendariske cykelløb.

To gange anden plads

Ved Polen Rundt i 2014 og 2013 fik han en anden plads, og tredje gang blev i dette tilfælde også lykkens gang.

Tilpas i Polen

– Jeg kan godt lide løb på en uge, og jeg føler mig rigtig godt tilpas her i Polen, sagde vinderen til Polsk Radio, da han blev behandlet efter løbet, som foregik i hedebølge i og omkring Krakow.

Verdens bedste hold

– To gange har jeg fået en anden plads, så jeg var meget opsat på at vinde, sagde Izagirre.
– Det virkede og jeg er meget glad. Det var ikke let, for har kommer de bedste hold i verden og med meget gode ryttere, sagde Polen Rundt vinderen.

Træner fyring afblæst

– Min træner har haft det hårdt, og jeg har hadet ham.
– Jeg sagde til ham, at hvis ikke den hårde træning gav pote, så ville jeg fyrer ham. Men enhver kan se han gjorde det rigtige, sagde den stolte spanier.

Bedste polak og dansker

Tomasz Marczynski der vandt sidste og syvende etape opnåede en samlet 22. plads. Bedste danske placering var en 13. plads, som Chris Anker Sørensen fra Tinkoff-Saxo-rytter kæmpede sig til.

SE RESULTATET
Eksternt link: Polen Rundt resultater