Statsborgere fra Polen og Danmark blandt de omkomne

terror_sri_lanka_polennu

Mindst 207 mennesker er blevet dræbt ved otte angreb i tre byer i Sri Lanka. Tre af de dræbte er danskere, men der er også polakker blandt de omkomne. Privatfoto.


COLOMBO: OPDATERET 18:03. Der er statsborgere fra Polen og Danmark blandt de mindst 207 dræbte ved bombeangrebene påskesøndag. Tre danskere bekræftes dræbt og de pårørende er underrettet.


En læge fra Rigshospitalet i Sri Lanka hovedstaden Colombo – Dr. Anil Jasinghe siger nu til det nationale Daily Mirror, at der er statsborgere fra Polen, Danmark, Kina, Japan, Pakistan, Indien, Marokko og Bangladesh blandt de dræbte.

I alt har 35 udlændinge mistet livet indtil nu. Tre af dem er danskere, bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice. Oplysningerne er endnu ikke officielt bekræftet i Polen, da de pårørende formentlig endnu ikke er orienteret. Udover de 207 dræbte er 450 kommer til skade i forbindelse med bomberne.

Otte bomber

Otte bomber forvandlede en fredelig påskesøndag til et sandt helvede på Sri Lanka. De første bomber der sprang var placeret på tre luksushoteller og i tre kirker – og timer senere sprang der bomber på et mindre pensionat og på et 3-stjernet hotel. Alle stederne var der mange mennesker samlet på grund af den kristne påske.