Statsminister: Flere penge til pensionister

Polens statsminister i Siennica, da han præsenterede den ekstra pension til ni millioner pensionister. I mødet deltog også familie og socialminister, Marlena Malag. Foto: KPRM.

SIENNINCA: Statsminister lover pensionister flere penge. Det skal ske med en ekstra kontant udbetaling til de fattigste af dem.


Polens statsminister Mateusz Morawiecki lover pensionister flere penge, skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP. Det skal ske med en ekstra kontant udbetaling, sagde han torsdag. Formålet er øget livskvalitet for seniorer, der også ramt af historiske prisstigninger og inflation.

Statsministeren kalder den ekstra engangsydelse for den ”14. pension”, og at pengene snart kommer direkte ind på pensionisternes konti.

Ni millioner pensionister

Ni millioner pensionister er berettiget til den ekstra pension, der forventes at koste 11,4 milliarder zloty, oplyser nyhedsbureauet.

Den såkaldte 14. pension er indkomstreguleret. Det betyder at pensionister med en månedlig indtægt på op til 2.900 zloty får 1.217 zloty, mens borgere med større indtægter får forholdsvist mindre.

MERE OM DEN 14. PENSION (kun polsk)

polennu.dk har ikke bygget en betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.