Statsminister og præsident til Det Hvide Hus

USA soldater Joe Biden
Polens præsident og statsminister, skal sammen til Det Hvide Hus i Washington, hvor de skal mødes med præsident Joe Biden tirsdag. Det er 25 årsdagen for Polen optagelse i NATO. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister og præsident rejser tirsdag sammen til Washington, og skal mødes med præsident Joe Biden i Det Hvide Hus.


Støt frie medier – støt polennu.dk med et lille bidrag hver måned – tryk her! – eller læs mere nederst på siden! På forhånd, tak.

taget i ed
Polens præsident Andrzej Duda og Donald Tusk skal sammen til Det Hvide Hus på tirsdag. Arkivfoto.

Polens statsminister Donald Tusk og den polske præsident Andrzej Duda, skal sammen besøge den amerikanske præsident Joe Biden i Det Hvide Hus.

Anledningen er, at det tirsdag den 12. marts er 25-årsdagen for Polens optagelse i NATO.

Det Hvide Hus – men ikke Trump

Den polske radio RMF FM oplyser, at ingen af de to polakker mødes med præsidentkandidat Donald Trump. Ifølge radioen, er det amerikanerne der har bedt om, at det ikke sker under besøget.

Ukendt program

Den officielle rejseplan for besøget er af flere grunde ikke kendt. Men sikkert skulle det være, at Donald Tusk efter mødet med Joe Biden i Det Hvide Hus rejser direkte tilbage til Polen. Præsident Andrzej Duda flyver derimod videre på rundtur i USA, og på vejen tilbage vil han besøge NATO i Bruxelles. Præsidenten træder tilbage i 2025, hvor der skal vælges en ny præsident.

Støt frie medier: Vi har fravalgt en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt.

Du kan støtte os i det arbejde – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb på DKK 50,00DKK 100,00DKK 200,00 – der er også mulighed for at vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.

På forhånd tak.

Polens præsident Andrzej Duda under et tidligere møde med den amerikanske præsident. Dengang var det Donald Trump der boede i Det Hvide Hus. Foto: Jakub Szymczyk/KPRP.
Præsident Joe Biden og Polens statsminister Donald Tusk. Arkivfoto.
tusk_trump_juncker
EU-præsident Donald Tusk og USA præsident Donald Trump. Arkivfoto.