Statsminister: Vær lidt mere positiv til EM 2012 fodbold

Statsminister_Donald_Tusk_ankom_i_Wroclaw__EM_2012_fodbold_Euro_2012_premier

Statsminister Donald Tusk på charmetur i Polen. Fredag besøgte han EM-byerne Poznan og Wroclaw. Billedet er fra Wroclaw. Foto: Statsministeriet.


POZNAN: Polens statsminister har været på rundtur i to polske EM-byer, hvor der skal spilles fodbold i juni.


Den polske statsminister kom med en opsang til sine landsmænd, op til EM slutrunden i fodbold der skal spilles i otte byer, heraf fire polske. Tusk besøgte først Poznan og det nye stadion i byen, og fortsatte derefter til Wroclaw, hvor han udover det nye stadion, også så den nye lufthavns- og jernbaneterminal.

Op med humøret

– Hvis alle går og klager og peger på elendigheder, så overbeviser de både sig selv og alle andre i verden om, at alt er skidt, og vore stadions bryder sammen, sagde statsminister Donald Tusk i Poznan, fredag.

Moderne stadions

– Men jeg ved, at Polen har nogle af de mest moderne stadions i Europa, de mest moderne lufthavnsterminaler i Europa, sagde Donald Tusk.

Tidligere på ugen sagde Donald Tusk til polske medier, at Polen nok vil blive drillet for vejene til EM, da langt fra alle vejbyggerier er færdige som planlagt.

Advarer om strejker

Statsministeren sagde også, at han var glad for at kritik af regeringen, men at han vil opfordre alle til at afholde sig fra at lave aktioner under EM 2012 i fodbold, der begynder den 8. juni, og afsluttes med finale i Kiev den 1. juli.

– Aktioner under EM 2012 vil skade fodboldfans, ikke regeringen, sagde Donald Tusk.

Varslet aktioner

Fagforeningen Solidarnosc har varslet aktioner under EM 2012 i Polen, fordi den polske regering vil hæve pensionsalderen. En afstemning i Sejmen om pensionsreformen, udløste voldelige demonstrationer.

Solidarnosc formanden har overfor den polske præsident, afvist at afholde sig fra aktioner under EM 2012 fodbold.