Statsministeren: Der er en regeringsrokade på vej

rokaden snart skal finde sted, siger regeringschefen. Her ses han sammen med famileminister Agnieszka. Dziemianowicz-Bąk efter et pressemøde mandag. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Statsministeren har meddelt, at der er en regeringsrokade på vej inden sommer. Og det er der flere grunde til.


Der er en regeringsrokade på vej inden sommerferien. Det siger den polske statsminister Donald Tusk får dage efter lokal og regionalvalgene i Polen. Og det er der flere grunde til at en regeringsrokade er på vej nu.

– En regeringsrokade vil helt uundgåeligt finde sted. Det vil udelukkende afhænge af ministrenes vurderinger eller deres politiske virke. Der er nogen, der gerne vil stille op til Europa-Parlamentet. Det er få. Men vi siger også farvel til dem, der ikke har fået det bedste ud af de seneste måneder, sagde statsministeren ifølge mediet Onet.

Regeringsrokade på vej efter dialog

Donald Tusk sagde, at han tirsdag vil føre samtaler med lederne fra koalitionspartnerne. Han forsikrede også, at han mærker fuld opbakning til regeringens arbejde fra koalitionspartnernes ledere.

Det er en kendt sag, at regeringschefen er træt af klimaminister Paulina Hennig-Kloskopas, der kan være et af de medlemmer der bliver ramt af den regeringsrokade der er på vej.

 

Flere ministre har også tilkendegivet, at de ønsker at stille op til Europa-Parlamentsvalget i juni.

Polen har klaret sig bedst blandt de nye EU-lande

Rokade på vej eller ej – det ved kun et flertal i parlamentet: Men ting er sikker: Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.