Største oppositions-parti har valgt ny formand

Tidligere justitsminister Borys Budka, 41 år, er ved en urafstemning blandt medlemmerne af Borgernes Platform (PO) blev valgt som ny partiformand, og dermed statsminister-kandidat. Det officielle resultat foreligger først søndag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det bliver den 41-årige advokat og tidligere justitsminister Borys Budka, der skal lede Polens største oppositionsparti Borgernes Platform.


Alt tyder på, at det bliver den 41-årige tidligere justitsminister Borys Piotr Budka, der skal afløse Grzegorz Schetyna som formand for det største oppositionsparti, Borgernes Platform (PO/KO). Det var det parti som tidligere statsminister og EU-præsident, var med til at stifte i 2001.

Budka har været næstformand i partiet siden 2016, og gruppeformand i Sejmen siden 2019. Han er uddannet på Schlesien Universitet og fik en ph.d. i 2011 i økoomi ved Katowice Universitet.

Borys Budka skal forsøge at bringe partiet i regering igen, efter tre valgnederlag under ledelse af den afgående Grzegorz Schetyna.

Maraton løber

Budka er gift og har en datter. Privat er han også en flittig maraton løber, og hans rekord er 2 timer 39 minutter, 3 sekunder.
Det officielle resultat af lørdagens urafstemning ventes søndag. Ifølge polennu.dk oplysninger, har han fået over 80 procent af stemmerne.