Stor aftale om saudisk olie til Polen

  aftale_om_olie_fra_saudiarabien_til_polen_3

  Aftalen med den saudiske olie-producent Aramco er et led i den polske strategi om at blive uafhængig af russisk olie og gas. Foto: PKN Orlen.


  GDANSK: Energigiganten PKN Orlen har skrevet sin hidtil største kontrakt om køb af olie fra Mellemøsten.


  Energigiganten PKN Orlen har skrevet sin første store kontrakt med en olie-leverandør fra Mellemøsten, nemlig den saudiske olie-koncern Aramco. Det skriver Orlen i en pressemeddelelse.

  200.000 tons om måneden

  Aftalen løber foreløbig fra maj til december i år, men den indeholder en automatisk forlængelse, hvis den ikke opsiges.

  Ifølge aftalen vil Aramco levere 200.000 tons olie om måneden til PKN Orlen via havnen i Gdansk. Olien vil herefter blive distribueret videre til forarbejdning på raffinaderier i Polen, Litauen og Tjekkiet.

  Energisikkerhed

  PKN Orlens direktør er tilfreds med aftalen, der er led i den polske strategi om at blive uafhængig af russisk olie og gas og skabe højere energisikkerhed.

  – Det er den første direkte og længerevarende aftale i historien, som PKN Orlen har indgået med en leverandør fra Den Persiske Golf. Det viser vores tankegang om strategisk diversificering af leverancerne, der er koncentreret om at indgå samarbejder med anerkendte råvare-producenter i forskellige geografiske regioner i verden og på optimale vilkår, siger direktør i PKN Orlen Wojciech Jasinski.