Stor dansk turist interesse for Polen i Herning

herning_pto_ferie_for_alle_polen_Dariusz_Michal_Cydejko_polennu

Polens repræsentant på Danmarks største feriemesse, Dariusz Michal Cydejko har travlt med at svare på spørgsmål for danskere der er interesseret i Polen som rejsemål. Foto: PTO.


HERNING: Polen er igen med på Danmarks største turist messe Ferie for Alle i Herning, der gennemføres i denne weekend.


– Der er meget stor interesse for Polen, og vi har travlt på standen, siger Dariusz Michal Cydejko fra den polske turistorganisation, PTO, der er på turistmesse i Herning.

Ferie for alle

Dariusz står bag Polens stand på Danmarks største ferie og turist messe Ferie for Alle, der er skudt i gang i det midtjyske. Mere end 50.000 mennesker ventes at have besøgt udstillingen, når den lukker søndag eftermiddag.

Fremstød for camping

– Af erfaring ved vi, at der er stor interesse for camping på denne messe, og derfor har vi taget meget materiale med om de mange muligheder der er for camping i Polen, og om de mange unikke steder hvor det er muligt, siger Dariusz Michal Cydejko til polennu.dk.

Storbyerne

Men også de populære polske byer Gdansk, Krakow, Poznan, Warszawa og Szczecin er med på den polske stand i år.

Billund-Gdansk direkte

– Jeg har mødt mange mennesker i dag, som ikke vidste at der kommer en ny flyforbindelse mellem Billund og Gdansk. Men det budskab har vi jo så kunnet glæde dem med at fortælle, siger den polske repræsentant for turisme.

Under hundrede kroner

Fra juni kan man fra Danmarks næststørste lufthavn i Billund flyve direkte til Gdansk med lavprisflyselskabet Wizz Air.

– Priserne ligger i øjeblikket på under hundrede kroner for en enkelt billet, men kun få danskere ved det, siger Dariusz. Wizz Air er det største lavprisflyselskab i Polen

Trebyen

– Men der er også kommet flere forbi der allerede vidste at den nye rute var på vej. Mange er kommet med velforberedte og nedskrevne spørgsmål om Gdansk, om Solidarnosc og Lech Walesa, og overraskende mange kender i forvejen til badebyen Sopot og Gdynia, der sammen med Gdansk kaldes for Trebyen.

Europas største ridderborg

– Og så fornemmer jeg, at der er mange ridderinteresserede i Danmark, og jeg har hørt at der er en middelalderfestival i Horsens hvert år. Der er i al fald meget stor interesse her for Europas største ridderborg Malbork, der ligger udenfor Gdansk.

Digital vejledning

– Vi har også nye materialer med om de mange spa og wellness muligheder der er i Polen, om slotte, friluftsliv og sidste men ikke mindst: Det polske køkken.

Dansk hjemmeside

– Men det er umuligt at have alt med her, og derfor henviser jeg danskerne til polennu.dk og til den dansksprogede hjemmeside vi har udviklet, og til en ny app til smartphone, der gør det nemt at finde de steder eller oplevelser, som man søger, siger talsmanden for den polske turistorganisation på besøg i Danmark.

LÆS MERE
polen.travel: Rejser til Polen

Kender Jylland

Det er langt fra første gang, at Dariusz Michal Cydejko er i det jyske for at fremme polsk turisme. Under EM 2014 i håndbold, deltog han også for den polske turistorganisation i den polske fanzone i Frederiksgade og i Ridehuset i Aarhus, hvor interesserede kunne få mere at vide om Polen, og hvor de der kun ville polsk håndbold, kunne blive malet i rødt og hvidt på kinderne, eller købe rødt og hvidt Polska-udstyr.

Danskere halter bagud

I den seneste opgørelse over væksten i den polske turisme fra Skandinavien, var der mellem 2012 og 2013 en vækst på 32 procent fra Norge, 12 procent fra Sverige og bare 2 procent fra Danmark.

Svær registrering

Med til historien hører dog, at trafikken fra Danmark er sværere at registrere, samt at der til både Norge og Sverige er mere end fem lavprisflyruter, mens der højest har været to ad gangen fra Danmark.

Slutter søndag

Udstillingen Ferie for Alle, hvor man kan opleve Dariusz og den polske stand, fortsætter frem til søndag klokken 17.

LÆS MERE
polen.travel: Rejser til Polen