Stor interesse for vedvarende energi i det nordlige Polen

  grønne_vinde_blæser_over_det_nordlige_polen

  Vindmølleparker vokser frem langs Polens Østersøkyst. Arkivfoto


  HELLERUP: I Pomorskie regionen i det nordlige Polen er der stigende interesse for vedvarende energi. Det åbner muligheder for danske virksomheder.


  Vedvarende energi er en sektor i vækst i Polen. Den nordlige region Pomorskie har med sin placering ved Østersøen særligt gode muligheder for at udnytte vindkraft.

  Det giver danske firmaer indenfor vedvarende energi muligheder, som repræsentanter for regionen og byen Gdansk vil orientere om på et seminar i Hellerup tirsdag 8. maj.

  Regionen er kendt for sin væftsindustri, som de senere år har suppleret kerneforretningen med fremstilling af blandt andet tårne til vindmøller.

  Polske leverandører

  Et af emnerne på seminaret er danske virksomheders muligheder for at bruge de polske firmaer som leverandører eller under leverandører i forbindelse med projekter indenfor vedvarende energi.

  Regionsborgmesteren i Pomorskie regionen, Mieczyslaw Struk deltager i seminaret sammen med borgmestern i Gdansk Pawel Adamowicz.

  Fejring af nationaldag

  Alle deltagere er efterfølgende inviteret til fejring af den polske nationaldag på Polens Ambassade, der ligger fem minutters gang fra Hellerup Park Hotel, hvor seminaret finder sted.

  Link til side med program for seminaret og tilmeldingsblanket