Stor jødisk kulturfestival er begyndt i Krakow

  Jødisk_kulturfestival

  Jødisk Kulturfestival i Krakow, der i år løber for 23. gang, er en af verdens største jødiske festivaler. I år er der over 154 musikere fra hele verden, som kommer til Krakow for at præsentere den levende jødiske kultur. Foto: Festiwal Kultury Zydowskiej.


  KRAKOW: Den 23. Jødiske Kulturfestival begyndte fredag i Polens tidligere hovedstad. Festivalen, som er en af verdens største, fortsætter frem til 7. juli.


  Den Jødiske Kulturfestival bringer hvert år jødisk kultur tilbage til Kazimierz, som er den tidligere jødiske bydel i Krakow. Før Anden Verdenskrig boede der 70.000 jøder, og efter krigen var der næsten intet spor af jøderne efterladt. Festivalen har til formål at genskabe stemningen fra den jødiske bydel og fungerer som en platform, hvor man kan opleve den levende jødiske kultur.

  Over 200 events

  Festivalen præsenterer den nutidige jødiske kultur i al dens mangfoldighed: moderne og traditionel jødisk musik, religiøse ceremonier og traditioner, jødisk kunst og film. Begivenheden byder på en lang række koncerter, forestillinger, forelæsninger, udstillinger, workshops, guidede ture og diskussioner. I alt er der i år 227 forskellige events.

  Jødisk Woodstock

  Festivalens højdepunkt er koncerten ”Shalom på Szeroka gade”, som er en stor fest for jødisk musik. Eventen kaldes jødisk Woodstock, da den 7 timers koncert byder på jødisk musik fra hele verden og præsenterer de nyeste tendenser inden for moderne jødisk musik.

  Ældste festival

  Festivalen, der for første gang fandt sted i 1988, tiltrækker hvert år ca. 30.000 deltagere. Det er den ældste jødiske festival i Polen, og den bidrager til stærkere relationer mellem jøderne og polakkerne. Den har også til mål at ære mindet om de 3,5 millioner af jøder, der boede i Polen før krigen.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Festivalens hjemmeside på engelsk