Szczecin bliver i dag sidste stop for kronprins Frederik og Mary i Polen

Kronprins_Frederik_og_kronprinsesse_Mary_i_Polen_3

Kronprinsparret ved seminar om dansk-polsk samarbejde inden for innovation i Warszawa. I dag går turen til Szczecin. Foto: Wojciech Grzedzinski, Polens præsidentpalads.


SZCZECIN: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary afslutter i dag deres rejse til Polen i den polske by med flest danske investeringer.


Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har siden mandag været på en tre dages rejse til Polen sammen med en delegation af danske erhvervsfolk og tre danske ministre.

Dansk erhvervsfremstød i Polen

Rejsen skal promovere dansk erhvervsliv i Polen inden for udvalgte brancher som energi, miljø, medicinalindustri, mode og design og landbrug og fødevarer.

Tæt program

Kronprinsparret har et tætpakket program gennem rejsens tre dage.

Under rejsens to første dage i Warszawa har kronprinsen blandt andet deltaget i seminarer og debatter om biomasse, energieffektivitet, diabetes og e-Health, besøgt museerne for Warszawaopstanden og museet for de polske jøders historie og er blevet budt velkommen og inviteret til gallamiddag af Polens præsident.

Sidste dag i Szczecin

Kronprinsparrets rejse rundes i dag af med et besøg i Szczecin, der er den største by i regionen Vestpommern i det nord-østlige Polen, der har rekord i danske investeringer i landet.

Sidste år var danske virksomheder den største gruppe af udenlandske investorer i Vestpommern, og byen føler sig på mange måder forbundet med Danmark.

Historiske bånd

Dagbladet Gazeta Szczecin mindes i en artikel op til besøget, at området omkring Vestpommern hørte under det danske kongerige omkring år 1300. Blandt de danske efterladenskaber er blandt andet et cistercienserkloster i byen Kolbacz.

Muligt at se parret ved rådhuset

Pressen skriver også, at lokalbefolkningen vil få mulighed for at se det danske kronprinspar ved byens rådhus omkring kl 9 og kl 11, men at Szczecins indbyggere ellers må forberede sig på delvis omlægning af trafikken i løbet af dagen.

Kronprinsparrets program i Szczecin

Morgenmad med repræsentanter fra Szczecin by og region.

Kl. 09.30
Kronprinsparret deltager sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl i morgenmadsmøde med Szczecins borgmester Piotr Krzystek og repræsentanter for Szczecin by og region.

Kronprinsens program

Konference om vindenergi

Kl. 10.30
Kronprinsen deltager sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl i konference om vindenergi.

Seminar om affaldshåndtering

Kl. 13.00
Kronprinsen deltager sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl i seminar om håndtering af affald.

Kronprinsessens program

Besøg hos KK Electronics

Kl. 10.30
Kronprinsessen besøger virksomheden KK Electronics. Under besøget vil Kronprinsessen besigtige en præsentation af møbler lavet af genbrugsmaterialer fra produktionshallerne i KK Electronics. Tillige vil Kronprinsessen forestå åbning af et nyt testkammer samt mødes med virksomhedens ansatte.

Besøg på børnehospital

Kl. 12.45
Kronprinsessen besøger onkologisk afdeling på et børnehospital. Kronprinsessen vil blive budt velkommen af hospitalets ledelse samt børn.

Kronprinsparrets program

Parade ved det international nord-øst korps

Kl. 14.00
Kronprinsparret besøger soldater udstationeret ved det international nord-øst korps.

Kronprinsessens program

Åbning af Grønlandsudstilling

Kl. 15.10
Kronprinsessen åbner en udstilling om Grønland i slottet for Pommerns fyrster. Under besøget vil Kronprinsessen få forevist udstillingen.

Kronprinsparrets program

Afslutningsreception på fregatten Niels Juel

Kl. 16.15
Kronprinsparret deltager sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl i afslutningsreception på fregatten Niels Juel.

polennu.dk følger kronprinsparrets dag i Szczecin.