Szczecin bliver nordisk kultur by i fire dage

tall_ships_race_2013_szczecin_fyrvaerkeri

Den populære havneby Szczecin bliver i fire dage en nordisk by, når der holdes Skandinaviske Dage i slutningen af måneden. Til sommer er der Tall Ship Race i byen, som også var vært i 2013 hvor billedet er fra. Arkivfoto.


SZCZECIN: Der er fokus på de nordiske lande, når der holdes Skandinaviske Dage i den store polske havneby.


Havnebyen Szczecin bliver i fire dage rammen om en lang række nordiske aktiviteter, når byen invitere til Skandinaviske Dage fra den 30. marts til 2. april.

Fjerde gang

Det er fjerde gang at arrangementet gennemføres og formålet er at styrke de stærke forbindelser der er mellem byen og folket mod nord, oplyser byen. Szczecin er hovedby i Vestpommern regionen, hvor de fleste danske investeringer i Polen er koncentreret.

Ambassadør med

Skandinaviske Dage indledes med en erhvervskonference om digital offentlig forvaltning, byudvikling, transport i byer, samt debat om muligheder for samarbejder mellem erhvervsliv og universiteter. Danmarks ambassadør i Polen Ole Egberg Mikkelsen er blandt talerne til flere af de mange events i byen. Ambassadører fra Norge, Sverige og Finland deltager også.

Kultur for hele familien

I de fire dage gennemføres talrige arrangementer for interesserede i alle aldre. Der er filmforevisninger, udstillinger, koncerter, debatter og sportsarrangementer med fokus på de nordiske lande og Szczecin. Byen holder også sin populære jazzfestival i perioden.

Szczecin er venskabsby med Esbjerg, Malmø og norske Egersund.

LÆS MERE
Eksternt link: Szczecin Skandinaviske Dage 2017