TDC sælger alle sine aktier i polsk teleselskab

TDC_sælger_aktier_i_Polkomtel

Det polske teleselskab, Polkomtel, har ikke længere dansk medejerskab. TDC har solgt sine aktieposter for over 5 milliarder kroner.


Det polske teleselskab, Polkomtel, har ikke længere dansk medejerskab. TDC har solgt sine aktieposter for over 5 milliarder kroner.


Danske TDC har for en pris af 726 millioner EUR – eller cirka 5,4 milliarder danske kroner – solgt sine aktier til det engelske selskab Vodafone og en gruppe af polske investorer.

76 % polsk

Vodafone har købt 24 procent Polkomtel aktier af TDC, mens de polske ejere overtager de resterende 76 procent.

Aftale fra 2006

TDC og de polske købere blev allerede i marts 2006 enige om at gennemføre handlen, men Vodafone satte sig imod. Det britiske selskab var også dengang medejer af Polkomtel. Vodafone kunne ikke acceptere handlen og den pris, som TDC og de polske investorer var blevet enige om. På den baggrund nedlagde en polsk domstol forbud mod, at TDC solgte til de polske købere. I oktober i år blev TDC og Vodafone endelig enige om salgsbetingelserne og på den baggrund bliver handlen nu gennemført.

Gruppen af polske investorer består af selskaberne KGHM Polska Miedz, PKN Orlen, Polskie Sieci Elektroenergetyczne og Weglokoks.

De handlede aktier udgør 4,8 procent af den samlede aktiekapital i Polkomtel. Polkomtel driver under varemærket Plus et af de tre store mobilnetværk i Polen.

14 mio kunder

Netværket dækker ifølge selskabets egne oplysninger 99 procent af Polen areal og betjener op mod 14 millioner kunder.