Terror trusler mod Polen for krigsdeltagelse

  politi_indsats_special_terror_polen_polennu

  De polske sikkerhedsstyrker og terrorberedskab skal holde ekstra godt øje, efter at sympatisører af Islamisk Stat har svoret hævn over Polen for beslutningen om at sende fly og soldater til Syrien og Irak i kampen mod organisationen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Sympatisører af Islamisk Stat truer nu Polen med terrorangreb, efter at regering har besluttet at sende fly og soldater mod organisationen.


  Tilhængere af Islamisk Stat truer nu Polen med terrorangreb, efter at den polske præsident Andrzej Duda har godkendt at der sendes polske soldater og fly til Syrien og Irak. Det oplyser Radio Zet.

  Næste angreb i Polen

  På internettet kan man nu læse sætninger som: “polakkerne vil kravle og hyle i smerte” – “det næste angreb bliver i Polen” og “polske fly vil falde ned,” – oplyser radiostationen.

  Dårlig ide

  Islam-ekspert, og tidligere politiker Wojciech Szewko kalder beslutningen om at sende styrker til Mellemøsten for en dårlig ide. Det er uansvarligt og unødvendigt, og beror på en fejlantagelse om, at Polen skal hjælpe til i Mellemøsten som modydelse for støtten fra NATO mod Rusland mener Szewko.

  Ikke Islamisk Stat

  – Der er ikke tale om officielle trusler fra Islamiske Stat, men det er fra deres ”fans” (sympatisører) men det er dem der ofte udfører angrebene, siger eksperten til Radio Zet.

  Polakker imod

  Selv om den polske regering går frem i meningsmålingerne, så handler Polens udenrigsminister direkte imod det polske folks ønsker. En meningsmåling for nylig fastslog, at otte ud af ti polakker, ikke støtter polsk krigsdeltagelse mod Islamisk Stat, mens hovedparten gerne vil støtte gennem allierede.