Ti polakker døde på et døgn med covid-19 sygdom

operationssygeplejersker
Ti er døde det seneste døgn, og antallet af corona-smittede stiger fortsat i Polen. Men de fleste tilfælde er fra samme områder. Arkivfoto.

WARSZAWA: Corona-smitten spreder sig fortsat i Polen. Det seneste døgn er ti polakker døde med den frygtede sygdom i kroppen. De fleste nye smittede er fra samme område.


Selv om der er slækket på corona-foranstaltningerne i Polen, så stiger antallet af corona-smittede fortsat.  25.177 har nu covid-19 sygdommen, og det samlede antal corona-relaterede dødsfald er nu oppe på 1.127.

Mere end 12.410 er blevet raske

Det seneste døgns ti dødsfald er seks mænd i alderen fra 64 til 94 år, og fire kvinder i alderen fra 83 til 91 år, oplyser myndighederne. De døde var i forvejen syge af andre årsager.

81.244 personer er i karantæne, og 19.274 under særligt tilsyn.

På den positive side, er 12.410 mennesker blevet meldt raske efter at have være covid-19 syge.

Smitte fra kulmine

En kulmine i Katowice-området er årsagen til de fleste nye covid-19 smittede i Polen. Der var 129 nye bekræftede tilfælde torsdag, og af dem var de 81 fra samme område. Smitten kommer fra en kulmine, hvor manglende sikkerhed har fået antallet af smittede i området til at stige markant.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Fra den 19. juni kan der igen spilles fodbold og andre sportsaktiviteter med publikum. I maj blev bl.a. restauranter, cafeer og frisører genåbnet med begrænsninger.

Forsamlingsforbuddet er også blevet lempet, da det nu er tilladt at være 150 personer til åbne og private arrangementer. Følg løbende udviklingen og reglerne i Polen på nedenstående link – som er på dansk.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Flere nyheder fra Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.