Tidligere præsidenter: De unge må kæmpe for global fred

  the_World_Summit_of_Nobel_Peace_Laureates_in_Chicago

  Nobelprismodtagere, og tidligere præsidenter: Lech Walesa (Polen), Mikhail Gorbatjov (Sovjetunionen), De Klerk (Sydafrika) og Jimmy Carter (USA), der alle har fået en fredspris. Foto: Nobel.


  CHICAGO: Verdenstopmødet for modtagere af Nobels fredspris opfordrer de unge til arbejde for global fred.


  Lech Walesa og fire andre tidligere præsidenter opfordrer de nye generationer til at tage kampen op for den globale fred. Den udtaleses kom i forbindelse med verdenstopmødet om Nobels fredspris, der finder sted i Chicago.

  Fire tidligere præsidenter

  – Vi er klar over, at hvis viljen til fred og menneskerettigheder, ikke går i arv fra generation til generation, så vil vore resultater kun have kortvarig effekt, hedder det i erklæringen fra Nobelprismodtagerne: Lech Walesa, Dalai Lama, Jimmy Carter, De Klerk og Mikhail Gorbatjov.

  Bekymret

  – Vi er bekymret over, at gamle trusler mod verdensfreden er vedvarende og at nye trusler er på vej. Vi vil derfor opfordre de unge til at organisere sig for fred, og lære at forebygge, samt at løse konflikter med fredelige midler, hedder det i erklæringen.

  – Vi Nobelprismodtagere bliver ikke yngre, men vi er mennesker med erfaring. Vi skal nå ud til de unge, sagde den 81-årige tidligere sovjetiske leder Gorbatjov, der var formand for topmødet.

  NATO topmøde

  Det er første gang at mødet med Nobel fredsprismodtagerne er i USA, og det finder sted få dage før NATO topmødet i samme by.