Tidligere regeringsparti indkalder til demonstration

Partiformand Jaroslaw Kaczynski har på et partikonvent meddelt, at der indkaldes til demonstration den 18. maj, i protest over regler som den tidligere regering har indført. Foto: PiS.

SNIADOWO: Det tidligere regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) indkalder til demonstration mod regler partiet selv har indført.


Støt polennu.dk med et bidrag hver måned – tryk her!

Det tidligere regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) indkalder til stor demonstration i Warszawa den 18. maj. Det sagde partiformand Jaroslaw Kaczynski på et regionalt valg arrangement i byen Sniadowo.

(Fortsættes under)

Partiformanden sagde, at det skulle være en stor demonstration, som den partiet stod bag den 11. januar med parolen ”De frie polakkers march”.

Demonstration mod egne regler

Partiformanden sagde, at Polen skulle afvise EU’s krav til landbruget, og gøre alt for at stoppe importen af korn fra Ukraine. Ordningen om at åbne grænserne for ukrainske landbrugsvarer blev indført med deltagelse af PiS, da partiet havde magten i Polen. Og det er samme parti, der har udpeget EU landbrugskommissæren, som partiet nu går til åbent angreb i mod.

Jaroslaw Kaczynski sagde også, at EU-krav og import fra Ukraine, har betydet et fald i kornpriserne (hvede) fra 1.400 zloty til 600 zloty.

(Fortsættes under)

Donald Tusk advarede

Polens nuværende statsminister Donald Tusk advarede den daværende PiS-regering, mod at åbne for ukontrolleret adgang for ukrainske varer til Polen. Det gjorde han, fordi han mente, at det ville reducere priserne så meget, at de polske landmænd ikke kunne klare sig. Den gang blev han beskyldt for at løbe russernes ærinde. I dag vil det tidligere regeringsparti lave demonstration mod reglerne.

Den nuværende polske regering med Donald Tusk har lovet at arbejde for en løsning, ligesom der er indkaldt til møder mellem regeringen og landmændene i den kommende uge. Det tidligere regeringsparti indkalder til demonstration den 18. maj – måneden efter de polske lokal og regionalvalg, der finder sted den 7. og 21. april.

Støt frie medier: Vi har fravalgt en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde og sikre flere nyheder om Polen med et bidrag – f.eks. et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 eller et valgfrit beløb via MOBILEPAY 23435905. På forhånd tak.