Tidligere støtte for præsidenten stiller selv op

  Marek Jurek var tidligere et fremtrædende medlem af Lov og Orden partiet, men har nu stiftet sit eget ’Retten til Republikken’, og starter nu en kampagne, for at blive valgt til præsident i Polen til november. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den højreorienterede og kristne politiker, Marek Jurek, der har været medlem af præsidentens Lov og Orden parti, stiller selv op til dette års præsidentvalg.


  Den stærkt kristne og højreorienterede politiker, Marek Jurek, meddelte i går, at han stiller op til præsidentvalget i november.

  Unge vælgere

  På en pressekonference lørdag i Warszawa, sagde Jurek, at han vil satse på de yngre vælgere, og at det var på tide at polsk politik igen kom til at handle om principper, overbevisning og konsekvens.

  Det vil Jurek love vælgerne, hvis han blev valgt til ny præsident.

  – Jeg bliver nødt til at stille op til præsidentvalget, det er en mulighed jeg ikke kan lade gå fra mig, sagde Marek Jurek.

  Nyt parti

  Marek Jurek har stiftet det højreorienterede, kristne parti: Retten til Republikken, som nærmest kan betegnes som et protestparti mod Kacynski-brødrenes Lov og Orden parti, som han tidligere er valgt for til Sejmen. Marek Jurek var medlem af Sejmen for partiet mellem 2005 og 2007.

  Mod euro

  Marek Jurek er stærk modstander af den fælleseuropæiske valuta, euroen, og at har lovet sine vælger, at han vil sikre den polske nationale valuta på polske hænder