Titanic forlis på udstilling i Szczecin

titanic_på_udstilling_i_Szczecin_i_Polen_polennu

Mere end 1.500 mennesker døde efter at skibet kolliderede med et isbjerg under sin jomfrurejse fra Southampton i England til New York i USA. Animation.


SZCZECIN: Dele fra Titanic der forliste i 1912 kommer nu på udstilling i Nationalmuseet i Szczecin i det nord-vestlige Polen.


Skibet der ikke kunne synke, og som sank på sin jomfrurejse i 1912, er temaet på en ny udstilling i den polske havneby Szczecin. En redningsvest fra den gang – reb, billetter og menukort er blandt de dele, der vises på udstillingen om Titanic på Nationalmuseet i Szczecin.

Redningsskibet fra Kroation

Udstillingen omhandler også den kroatiske damper Carpathia, der opfangede nødsignalerne fra Titanic. Skibet var på vej til Rijeka i Kroation fra New York. Den var hurtigt fremme ved Titanic, der var stødt på et isbjerg, og det betød at 710 overlevede i redningsbådene.

100 året for Titanic

Udstillingen blev vist første gang på Søfartsmuseet i Rijeka, Kroatien sidste år, for at markere hundredåret for Titanic forlis.

Mere end 1.500 mennesker døde efter at skibet kolliderede med et isbjerg under sin jomfrurejse fra Southampton, i England til New York i USA.

Regionalt kultursamarbejde

Det er region Vestpommeren i Polen der gennem et kultursamarbejde med den vestkroatiske region Primorje-Gorski, står bag udstillingen om Titanic – skibet der ikke kunne synke…