Tjekkiet flytter med USA og Trump til Jerusalem

tjekkiet_israel_jerusalem_trump

Den amerikanske præsident Donald Trump er populær hos den israelske regeringsleder Netanyahu, efter USA har meddelt at ambassaden flyttes til Jerusalem. Tjekket flytter med – foreløbig som eneste EU-land. PR-foto.


PRAG: Tjekkiet følger Donald Trump og flytter ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Det oplyste det tjekkiske udenrigsministerium onsdag.


-Tjekkiet anerkender aftalen mellem Israel og Palæstina, hvor i Jerusalem betegnes som Israels hovedstad i forbindelse med de nye grænsedragninger i 1967, skriver tjekkerne i en meddelelse der er refereret af israelnationalnews.com.

To stats løsning

Landet meddeler samtidigt, at man erkender en to-stats løsning, hvor både Israel og Palæstina har Jerusalem som hovedstad. Tjekkiet vil nu undersøge, hvor hurtigt og hvordan en flytning af ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem kan gennemføres.

Enegang i EU

Med initiativet går Tjekkiet enegang i forholdet til EU-partnerne, men tjekkerne er også ifølge den seneste måling, det folk der er mindst tilfredse med medlemskabet af EU. Flere polske iagttagere vurdere, at Polen også kan blive tiltrukket af at provokere EU, og følge med USA og Tjekkiet fra Tel Aviv til Jerusalem.

Mere vold

Den amerikanske beslutning har allerede medført demonstrationer og fordømmelser flere steder i Mellemøsten, ligesom EU og senest den franske præsident Macron har taget afstand fra den amerikanske præsidents kontroversielle beslutning. En beslutning der vil sætte yderligere gang i de ekstreme kræfter i området.