To ambassadører sendte først fly til Warszawa fra Billund

  ambassadoer_henryka_ole_egberg_billund_roed_snor

  Dannmarks ambassadør i Polen Ole Egberg Mikkelsen og Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys da den røde snor blev klippe over for den nye direkte flyrute mellem Billund/LEGOLAND og Warszawa Chopin lufthavn. Foto: Niels Husted, polennu.dk.


  BILLUND: Polens ambassadør i Danmark klippede snoren over, da det første fly mod Warszawa Chopin blev sendt afsted fra Billund Lufthavn mandag.


  Polens ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys klippede den røde snor over, da det første Wizz Air fly mod Warszawa Chopin Lufthavnen blev sendt afsted fra Billund mandag kl. 10.20. Fremover er der afgang fra Billund/LEGOLAND Lufthavnen to gange om ugen til Warszawa og Gdansk. Inden den gyldne saks blev taget i brug sagde ambassadøren blandt andet:

  – Jeg er utrolig glad for denne ny flyforbindelse mellem Billund og den polske hovedstad Warszawa. Den vil gøre det lettere for de polakker, der arbejder i Danmark at holde kontakt med familie og venner i Polen, og for polske turister at besøge Legoland, der er en drøm for mange polakker, sagde Polens ambassadør i Danmark.

  SE BILLEDER
  polennu.dk: Ruteåbning og erhvervskonference i Billund

  Danske turister

  – Men jeg har samtidig også et stort håb om, at forbindelsen vil betyde, at flere danske turister får øjnene op for Warszawa, der er en utrolig dejlig by fuld af gode oplevelser både i form af museer, shopping, byliv og mad.

  LÆS OGSÅ
  Check-In Billund: Warszawa – fra ruin til en verdens mest populære storbyer

  Forbindelse til Krakow eller Katowice

  – Med denne ny rute kan man rejse fra Billund til både Gdansk i det nordlige Polen og Warszawa i det centrale Polen. Det er fantastisk. Jeg er dog samtidig nødt til at sige, at jeg er blevet opfordret af polakker i Danmark til at presse på for at få åbnet endnu en flyrute til det sydlige Polen, f.eks til Krakow eller til Katowice, sagde Henryka Moscicka-Dendys i Billund.

  Ambassadør møde

  Med det første fly fra Warszawa der landede lidt før klokken ti mandag var blandt andet Danmarks ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen. Og traditionen tro ved ruteåbninger, blev flyet sprøjtet til med vand fra redningskøretøjer da det var på vej ind mod lufthavnens hovedbygning.

  SE TV-KLIP
  TV2 Syd: Billund Lufthavn markerer ny rute med erhvervskonference

  Morgenbord og kage

  Billund Lufthavns direktør bød de første passagerer og en række indbudte gæster velkommen med et stort morgenbord, og en særlig Wizz Air kage der er lavet efter polske opskrifter og af en herboende polsk konditor.

  – Vi har kæmpet i mange år for at få en rute til Warszawa, og nu er det lykkedes sagde en stolt lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen ved gate 11 i Billund Lufthavn. Wizz Air åbnede sin første rute fra Billund i sommeren 2015 til Gdansk, og siden er det gået stærkt. Nu har selskabet otte ruter fra Billund.

  Dansk-polsk advokat

  Den danske advokat Peter Tærø Nielsen fra Warszawa, der er tidligere formand for det skandinaviske-polske handelskammer SPCC og advokat i Polen siden 1990’erne, hilste på vegne af danske erhvervsfolk den nye rute velkommen. Tærø Nielsen kommer selv fra Kolding-området, og har for mange år siden også været advokat for Billund Lufthavn. Derfor var det en meget stor oplevelse for ham, at deltage i åbningen af ruten og være med til at sende det første fly til Warszawa.

  FLERE BILLEDER
  Facebook/polennu.dk: 75 fotos fra ruteåbning Billund Lufthavn

  Erhvervskonferencen

  Efter ruteåbningen deltog begge ambassadører i en erhvervskonference i Billund Lufthavn, der var arrangeret af Danmarks ambassade i Polen, Polens ambassade i Danmark, Eksportrådet, Wizz Air, Billund Lufthavn og polennu.dk. Konferencen handlede om Polen og det polske marked, og de 60 inviterede gæster kunne hører mere om hvordan danske virksomheder har klaret sig i Polen. Blandt talerne var direktører fra blandt Jysk og Netto, og det var Polens nye konsul fra Aarhus, Jesper Ørskov Nielsen, der styrede løjerne ved mandagens konference.

  Gdansk og Warszawa

  De to polske byer som Billund nu har flyforbindelser til, var også repræsenteret på konferencen. Her fortalte de to om hvad byerne kan tilbyde de kræsne turister, der besøger Gdansk og Warszawa. Nogle af konferencens deltagere var endda så heldige, at de vandt luksusophold til de to byer.

  SE PROGRAM
  polennu.dk: Polen og det polske marked

  polennu.dk vil i artikler i den kommende tid bringe indlæg fra de virksomheder der deltog i konferencen om deres konkrete erfaringer og succeser på det polske marked.