To hundrede events til jødisk kulturfestival i Warszawa

  Warszawa_Singers_Warszawa_polennu


  WARSZAWA: Den 9. jødisk kulturfestival- Singers Festival- begynder i dag i den polske hovedstad, og fortsætter frem til 2. september.


  I dag byder Warszawa jøder fra hele verden velkommen til den 9. jødiske festival, der begynder i dag.

  200 events

  Programmet for festivallen indeholder cirka ikke mindre end 200 kulturelle arrangementer, der er sammensat af koncerter, teaterforestillinger, workshops og udstillinger i perioden 25. august og frem til den 2. september.

  Nobelpris forfatter

  Festivalens navn, “Singers Warszawa”, er opstået på inspiration af Isaac Bashevic Singer, en jødisk forfatter, der voksede op i et fattigt kvarter i Warszawa. Han var stærkt forbundet med sin barndomsby Warszawa, og han skrev ofte om byen i sine værker. Singer fik Nobleprisen i litteratur i 1978.

  Levende kultur

  – En tredjedel af Warszawas befolkning før Anden Verdenskrig talte jiddisch. Mange af jøderne fra dengang er døde, men deres kultur er ikke død.

  En gang om året under festivalen snakker, skriver og synger Warszawa igen på jiddisch, og interessen for festivalen er enorm, folk fra Polen og hele verden er med, siger en af organisatorerene, Gołda Tencer.

  Stjerner til festivalens

  En af festivalens største attraktioner er koncerten med Kayah, en populær polsk sangerinde, der synger på polsk, arabisk, jiddisch og spansk. Hun vil optræde sammen med Transoriental Orchestra.

  Derudover kommer også bl.a. Joshua Nelson, Franck London med Klezmatics, Deborah Strauss, Jeff Warchauer, Matt Herskowitz samt andre verdenskendte musikartister.

  Kulturel underholdning

  Festivalen byder også på møder med forfattere, jødiske danse- og musikworkshopper, en forestilling om den jødiske kogekunst og teaterforestillinger der er baseret på polske og jødiske tekster.

  LÆS MERE
  Eksternt link: 9. jødiske festival ”Singers Warszawa”