To millioner gæster til events i kulturbyen Wroclaw

jimi_hendrix_festival_wroclaw

Den polske by Wroclaw i det sydvestlige Polen har haft over 2,1 million deltagere til de mange events i det første halve år som europæisk kulturhovedstad. Byen koger af arrangementer, og hvert år holdes der blandt andet guitarfestival i byen. Arkivfoto.


WROCLAW: 2,1 millioner mennesker har deltaget i events i den europæiske kulturhovedstad Wroclaw efter de første seks måneder.


Wroclaw er europæisk kulturby i 2016, og nu har byen gjort status over de første seks måneder med kulturaktiviteter, oplyser Polens Turistorganisation (PTO).

650 events

På et pressemøde fortalte formanden for Wroclaw Kulturhoved 2016, Krzysztof Maj, at mere end 2,1 millioner mennesker har deltaget i de i alt 650 events der har været gennemført i det første halve år.

Wroclaw er mere kendt

– Kulturby 2016 har øget kendskabet til Wroclaw, og det har styrket byens image i Europa, sagde Krzysztof Maj.

18.000 nyheder

– Der har været 18.000 nyhedsindslag om kulturhovedstaden Wroclaw, de 3.500 i udenlandske medier. Og den samlede pr-effekt er vurderet til 70 millioner zloty, siger lederen af Kulturby 2016. Han tilføjede at værdien svarede til det dobbelt af, hvad de store byer i Polen bruger hvert år på promotion.

Året ud

Kulturåret i den polske by fortsætter året ud med talrige kulturevents. I august er der blandt andet en stor rockfestival og i december uddeles der europæiske filmpriser i byen.

Wroclaw er Europæisk Kulturhovedstad i 2016 sammen med den spanske by San Sebastian.

LÆS MERE
Eksternt link: Kulturby 2016 Wroclaw