To personer anholdt mistænkt for spionage mod Polen

  abw_polen_intern_sikkerhedstjeneste_polennu

  Arkivfoto.


  WARSZAWA: En officer i det polske forsvarsministerium og en polsk-russisk advokat er anholdt, mistænkt for spionage mod Polen.


  En civil og en polsk officer er blevet arresteret mistænkt for spionage for en fremmed stat, oplyser de polske myndigheder.

  Russisk spionage?

  Uofficielle kilder oplyser, at det er spionage til fordel for Rusland, og det menes med sikkerhed at den civile person der er anholdt, er en polsk-russisk advokat.

  Bekræfter anholdelser

  De polske myndigheder afviser at komme med deltaljer, men bekræfter anholdelserne, og siger kun, at efterforskningen vil begynde med det samme.

  Ingen fremmede efterretningstjenester er officielt blev anklaget af Polen.

  En vigtig dag

  Polens forsvarsminister Tomasz Siemoniak skriver på Twitter, at onsdag var “en vigtig dag i kampen for at rense ud i den polske hær”. Han skrev endvidere, at der udover anholdelserne i spionage-sagen, også blev sat narkobande bag tremmer.

  Anholdt på kontor

  Anholdelsen af officeren blev udført af den interne sikkerhedstjeneste, ABW, under en aktion på officerens kontor i Forsvarsministeriet i Warszawa.

  ABW vil ikke oplyse om noget om aktionen, men at den blev udført sammen med militærpolitiet og på anmodning af den militære anklagemyndighed.

  Krise med Rusland

  Hvis de uofficielle oplysninger om, at det er Rusland der står bag spionagen, så kommer krisen på et meget ubelejliget tidspunkt. Forholdet mellem Polen og Rusland er på frysepunktet, efter krisen i Ukraine og Polens fordømmelse af Ruslands besættelse af Krim og det østlige Ukraine.

  Spionage for en fremmed stat straffes med op til 10 års fængsel i Polen.