To polakker blandt verdens 500 vigtigste

  Radek_Sikorski_kandidat_som_ny_NATO_chef_0

  To polakker er med på listen over verdens 500 mest indflydelsesrige personer. Det er udenrigsminister Radek Sikorski (tv.) og Polens statsminister Donald Tusk. Danmarks tidligere statsminister, og nuværende generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, er også med på listen. Arkivfoto.


  NEW YORK: To polakker er med på listen over de 500 mest indflydelsesrige personer i verden.


  To polakker er med på en liste over de 500 mest indflydelsesrige mennesker i verden. Listen er maj/juni udgaven af en samlet opgørelse af vurderinger fra Forbes Magasinet, Wall Street Journal og andre international anerkendte tidsskrifter.

  Regeringsmedlemmer

  De to polakker er Polens statsminister Donald Tusk, og den polske udenrigsminister Radek Sikorski. De to er de eneste i Central og Østeuropa uden for Rusland der optræder på den særlige VIP-liste.

  Listen fastslår også at amerikanere fylder mest på listen, ”endnu” som det hedder i bemærkningerne til opgørelsen, der naturligvis også tæller den amerikanske præsident Barack Obama og hans hustru Michelle.

  Palæstina og EU

  Men også præsidenten for det Palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas er med på listen sammen med EU-Kommissionens formand Jose Manuel Barroso, EU-formand Herman Van Rompuy og EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton.

  Pave og gaschef

  Den ny udråbte pave, redaktøren for New York Times, lederen af Gazprom, grundlæggeren af Facebook er også på listen over de 500 mest indflydelsesrige mennesker i verden.