To polske film på jødisk festival i København

  Poklosie

  Den kontroversielle film Aftermath er baseret på virkelige hændelser i Jedwabne i 1941. PR-foto.


  KØBENHAVN: To polske film om Anden Verdenskrig, “Aftermath” og “Amatørfotografen”, vises i Cinemateket i København i forbindelse med den jødiske kulturfestival.


  Wladyslaw Pasikowskis Aftermath, der er inspireret af virkelige hændelser fra 1941, er en debatskabende fortælling om polsk-jødiske forhold, mens Amatørfotografen af Dariusz Jablonski er en dokumentarfilm om den jødiske ghetto i Lodz. Filmene vises tirsdag og onsdag i Cinemateket i København som optakt til den tredje jødiske kulturfestival.

  Omstridt film

  Aftermath, der havde premiere i 2012, er en meget omstridt film i Polen. Den fortæller en fiktiv historie, som fandt sted i det nuværende Polen, men plottet er inspireret af virkelige hændelserne fra byen Jedwabne i det nordlige Polen, hvor polakkerne dræbte deres jødiske medborgere i 1941.

  Unik dokumentarfilm

  Amatørfotografen fra 1998 er en unik dokumentarfilm baseret på et par hundrede lysbilleder fra den jødiske ghetto i Lodz, som blev fundet i en antiktivetsforretning i Wien i 1987. Billederne blev taget af amatørfotografen Walter Genewein, der arbejdede i Lodz som bogholder. Dariusz Jablonski, som instruerede filmen, vil deltage i filmvisningen og svare på spørgsmål fra publikum i København.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Cinematekets hjemmeside