To tusinde vikinger til festival i Wolin i Polen

  vikinger_i_kamp_i_Wolin_Jomsborg_polen_polennu


  WOLIN: På det sted hvor man formoder at vikingeborgen Jomsborg lå i Polen, var der i weekenden nye kampe.


  Mange af historiebøgerne om de polske byer langs Østersøkysten, begynder med, at danske vikinger kom, røvede og nedbrændte landsbyerne i Polen under vikingetiden. I denne weekend var der nye kampe.

  2.000 i krig for sjov

  Cirka 2.000 vikinger og slaviske krigere, var til den 19. internationale viking festival i Wolin, ikke langt fra den polske havneby Swinoujscie – og tæt ved grænsen til Tyskland. Det var her, at man regner med at vikingborgen Jomsborg lå.

  Nye kampe

  Weekenden igennem svingede deltagerne sværd og økser gennem luften, og genoplivede ”stemningen” fra vikingernes, eller danskernes, besættelse af Polen – ligesom kendte kampmetoder blev rekonstrueret.

  Bedste skæg og fletninger

  Under festivalen blev der holdt konkurrencer som i viking-tiden. Mændene dystede om at have det fineste viking-skæg, mens kvinderne udfordrede hinanden på fletninger.

  Der var også mange musikalske indslag festivalen igennem.

  Fra 36 lande

  Den 19. internationale festival har været gennemført hvert år siden 1993 i Wolin, og i år deltog vikinger og slaviske krigere fra 36 lande.

  Jomsborg arbejder

  Hver sommer kan gæster til ”Jomsborg” i Wolin se vikingbyen i arbejde. I de mange arbejdende værksteder kan man bage brød, lave mad, lave spyd og mange andre løjerlige viking-gerninger.

  De tre dages viking-festival i Wolin sluttede søndag.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Jomsborg ved Wolin i Polen